Att sy barnkläder

(null)

Tiden springer iväg och nu börjar Emil närma sig ett år och kan ha sina kläder lite längre. Han har också börjat sova en längre stund efter lunch, vilket ger mig lite mer sammanhängande egentid att hitta på något på. Jag tyckte att det var dags att börja sy lite kläder till honom. Efter att jag klippt fel när jag skulle sy ett babynest (inlägg om det kommer snart) och därmed fick tyg över gjorde jag slag i saken. Jag köpte mig en bok med barnmönster (Helt Speciell, sy barnas favoritplagg) och började sy.

(null)
Min nya bok med barnmönster (inköpt på tygdrommar.se).

Boken är på norska men än så länge går det bra, det finns ju även Google translate om det skulle behövas. Jag tycker att beskrivningarna i boken är lite svåra och förutsätter att man redan kan en del om hur man syr kläder. De mönster jag brukar sy efter brukar ha ganska utförliga beskrivningar samt bilder vilket underlättar. Några förklarande bilder finns inte alls i boken men jag har ändå lyckats lura ut hur jag ska göra, tror jag i alla fall. Resultatet blir bra så om det inte precis är som det är tänkt kanske det inte gör något. 
  (null)
Emil provar sin nya dräkt, nöjd mamma håller handen. 

Med tyget som blev över från babynestet blev det en liten helkroppsdräkt till Emil. Det blir perfekt med en tunn dräkt nu när vi ska åka på semester (bröllopsresa) till Dominikanska republiken! På dräkten och på många av mönstren i boken ska det vara tryckknappar så jag investerade i en prymtång. Den var vi smidig att använda och något jag kan rekommendera. 

(null)
Prymtång, smidig  för att sätta dit tryckknappar (inhandlad på Ohlssons tyger).

Jag har också hunnit sy ett par små byxor. Byxorna är en present till en nyfödd kompis till Emil. Det är så roligt att sy barnkläder och det går så fort! Det kommer definitivt bli mer kläder framöver. Det är också så roligt med alla roliga mönster på tygerna. De kläder man köper i butik är oftast inte så färgglada och roliga så det blir ett bra komplement med egensydda kläder. 

(null)
Små söta byxor i härligt gult molntyg.






Fru Söderbrings blogg

Bloggen kommer mest att fyllas av pyssel, handarbete och lite bakning.

RSS 2.0