Ljuslyktor från bröllopet del III

Här kommer nu det tredje och sista inlägget om ljuslyktorna som jag gjorde till vårat bröllop i höstas.

Först ut denna gång kommer två ljuslyktor där jag har använt mig av papper. Till vinglaset klippte jag bara ut en bit och limmade ihop. "Struten" blev aningen för liten men jag hade inte mer av det pappret så det fick bli good enough.  Jag tror att det hade varit snyggare om den täckte hela glaset på vinglaset. Alltså gått lite längre ner.

(null)
Ljuslyktor som är dekorerade med papper.

På den andra ljuslyktan klippte jag ut en remsa av notpapper, klippte ut tre hjärtan och limmade fast runt glasburken. Jag band även ett snöre om öppningen. Hjärtlyktan är en av mina favoriter. 

(null)
Ljuslyktor med papper i dagsljus.

Näst ut kommer de ljuslyktor som jag är minst nöjd med, de som jag har målat med tusch. Den ena har jag målat hjärtan på, då färgen var lite rinnig duttade jag med pennan och mönstret blev ganska häftigt. Den andra har jag använt två färger till och den fick bli randig. För att piffa upp dem båda fick de varsitt band. 

(null)
Tusch och band.

Jag gillar den randiga bättre när den bara lyses upp av stearinljuset. Kanske är för att man inte riktigt ser hur den ser ut 😉.

(null)
Dessa ljuslyktorna har jag målat med tuschpennor.

Sist ut kommer tre helt olika lycktor. Den längst till vänster består av ett lock till en glasburk som jag har satt spetstejp runt, väldigt enkelt men fint med ett blockljus i. Den i mitten är klädd med lite spetstyg från ett gammalt linne. Med den som med många av mina lycktor tycker jag bättre om den när den bara lyses upp av stearinljuset. 

(null)
Olika men fina alla tre.

Till den högra och sista ljuslyktan har jag använt mig av färgad tejp. Enkelt men fint. 

(null)
Lila och spets! Svårare behöver det inte vara. 

Det var alla olika ljuslyktor som vi hade på bröllopet. Jag tyckte att det var kul med lite personlig dukning, dessutom var det väldigt kul att göra dem. Jag hade samlat på mig flera olika ljuslyktor och ljusstakar på pinterest som jag ville göra och nu fick jag ett bra tillfälle att prova dem alla. Som sagt med blandade resultat. Hoppas jag har kunnat inspirera er till att göra egna personliga ljuslyktor och ljusstakar såhär i vintermörkret. 

Fru Söderbrings blogg

Bloggen kommer mest att fyllas av pyssel, handarbete och lite bakning.

RSS 2.0