Smarrig rabarber- och jordgubbspaj

Såhär på sommaren njuter vi ofta av både rabarber och jordgubbar, så varför inte kombinera dem i denna smarriga rabarber- och jordgubbspaj. Gärna med lite svalkande glass till!
 
 

Recept på smarrig rabarber- och jordgubbspaj

 

500 g rabarber 
0.5 l jordgubbar 
0.5 dl strösocker 
1 tsk potatismjöl

 

Pajdeg: 

3 dl vetemjöl 
1 dl havregryn
1 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker
100 g smör 
3 msk ljus sirap

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.  

Skär rabarbern i små bitar och dela jordgubbarna. Varva rabarber och jordgubbar i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över blandningen över rabarbern och jordgubbarna. 

Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker i en skål. Skär smöret i småbitar och tillsätt dem. Rör ihop till en smulig massa. Tillsätt sirap, degen ska fortfarande vara smulig när den är klar.

Strö över degsmulorna i formen. 

Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. 

Servera gärna med vaniljglass.

 

Rabarber och jordgubbar ser så fint och somrigt ut ihop, här med socker och potatismjöl.
 

Jag glömde att ta kort på slutresultatet...  men här kommer en bild på den ogräddade pajen 😃 

 

Smarrig rabarber- och jordgubbspaj redo för gräddningen i ugnen. 
 

Jag tycker att det är så lyxigt att kunna plocka in rabarber från trädgården, tyvärr har vi inga egna jordgubbar... vi får se om vi skaffar några plantor till kommande år. Men du kanske har? Annars går dem ju alltid att köpa. Hur du än skaffar dina jordgubbar och rabarber så hoppas jag att du får en god smakupplevelse! Lycka till med pajen. 

 


Fru Söderbrings blogg

Bloggen kommer mest att fyllas av pyssel, handarbete och lite bakning.

RSS 2.0