Debut som "bröllopsflorist"



(null)

I helgen gifte sig min älskade bror och för över ett år sedan fick jag frågan om jag ville göra budbuketten till bröllopet. Jag blev super glad över frågan men visste inte rikrigt om jag skulle våga tacka ja. Jag har ett intresse av blommor men hade egentligen ingen erfarnhet. Jag sa att jag skulle tänka på saken och efter ett tag åkte jag och köpte lite blommor och provade att göra en bukett. Det var så kul! Och dessutom blev det bra! Jag bestämde mig nervöst för att tacka ja. 
 
För ca ett år sedan när jag provade att göra lite olika varianter på brudbuketter.
           (null)
Tre av buketterna som jag gjorde när jag testade lite förra sommaren.
I höstat satt jag och surfade runt på socialamedier när det kom upp ett sponsrat inlägg om en fyra dagars prova på flortistutbildning på Ingvar Strandhs blomsterskola. Perfekt tänkte jag som hade börjat fundera på om floristyrket kunde vara något för mig, samt att jag kunde lära mig mer inför bröllopet. Sagt och gjort, jag anmälde mig till kursen och i slutet av januari i år begav jag mig ner till Jakriborg/Hjärup i Skåne för att förkovra mig i blommornas underbara värld. 
  (null)
Fem av buketterna jag gjorde under utbildningen.

Dagarna nere i Skåne var jätte roliga och det var fantastiskt att ha så mycket blommor som vi bara kunde välja och vraka bland. Jag kände mig peppad i för bröllopet och min debut som "bröllopsflorist".

Sen kom då tillslut den stora dagen, eller ja dagen innan den stora dagen då förberedelserna drog igång. Vi började tidigt fredagmorgon med att åka och handla blommor, och mycket blommor blev det!

(null)
Alla fina blommor som jag hade att jobba med.
När inköpen var gjorda var det bara att sätta igång!

(null)
Det blev jobb med blommorna (och lite annat) hela fredagen och lite slutfix på lördagen.

Jag var helt slut på fredagen när jag äntligen kröp till kojs (graviditet och foglossning gjorde inte dagen lättare), men jag var så nöjd! Allt blev så fint. När allt var på plats och brudparet anlände på lördagen var jag så stolt och glad över hur allt blev! Här kommer bilder på resultaten. 

(null)
Portalen med blommor.

(null)
Brudbuketten, tärnbuketterna och korsage.

(null)
Brudbuketten

(null)
Korsage och två arrangemang som smyckade lokalen.

Nöjd med mitt arbete 😜

Jag är så glad att jag tackade ja till uppdraget att göra brudbuketten till min brors bröllop. Att det sen blev så mycket mer än bara en bukett var bara roligt (även om jag var väldigt nervös innan). Brudparet var nöjda, jag var nöjd och gästerna verkar ha uppskattat alla blommor. Jag hoppas att jag får vara med och förgylla någon annans bröllop i framtiden.

(null)







Fru Söderbrings blogg

Bloggen kommer mest att fyllas av pyssel, handarbete och lite bakning.

RSS 2.0