Hälsobröd

Hej

Det var längesedan jag skrev något här. Men nu vill jag dela med mig av ett recept på ett mycket gott, enkelt och grovt bröd. Det är bara att blanda ihop då det är ett filmjölks och bikarbonat- bröd, så smidigt!
 
Hälsobröd, ett gott och enkelt bröd!

Receptet har gått i generationer av vänner och bytt namn därefter. I min receptbok heter det "Therese Hälsobröd" då jag fick receptet av min vän Therese. 
 
Recpet på Hälsobröd:
2 limpor
 
5 dl fullkornsvetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetekross
2 dl rågkross
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 msk bokrabonat
2 tsk salt
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
 
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 175 C. 
Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt sedan sirap och filmjölk. Häll i smorda formar. 
Gräddas längs ner i ugnen i 100 min. Efter 60 min lägg över folie. 
 
Smart sätt att mäta upp sirap. 
 
Jag vill också passa på att tipsa om ett smart sätt när man ska mäta upp sirap. Gör ett avtryck i mjölet/de torra ingredienserna med dl-måttet och häll sirapen direkt däri. På det sättet slipper man sirapskladdiga mått och att hälften av sirapen fastnar i måttet istället för att hamna i degen som tanken är. 
 
Det blir två dl avtryck för detta recept då det ska vara 2 dl sirap. 
 

Lycka till med bakningen så hörs vi snart igen!



Fru Söderbrings blogg

Bloggen kommer mest att fyllas av pyssel, handarbete och lite bakning.

RSS 2.0