Daimtårta

Här kommer ett av mina favoritrecept, daimtårta. Förutom att den är supergod kan man göra den i god tid innan den ska ätas då den ska vara fryst och om inte allt går åt går den att frysa om. 

(null)

Recept på daimtårta:

Botten:
2 dl socker 
4 äggvitor 
100 g malen mandel

Fyllning:
1 dl socker 
4 äggulor 
3 dl vispgrädde 
1 dubbeldaim krossad

Garnering:
Daimkross (1 dubbeldaim)
Kiwi 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Vänd ner mandeln. Täck botten på en rund fast form med löstagbar kant med bakplåtspapper och häll på mandelsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 min, låt svalna. 

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden. Blanda grädden med äggsmeten och rör ner daimkrosset. Häll smeten över botten, täck formen och låt stå i frysen i minst fyra timmar. 
Garnera med kiwi och daim. Tårtan kan frysas om. 

(null)

Jag brukar göra två tårtor och frysa in så har man något gott att bjuda på när man får finbesök i sommar! Ett tips är att vänta med att garnera tårtan tills dess den ska ätas. 



Fru Söderbrings blogg

Bloggen kommer mest att fyllas av pyssel, handarbete och lite bakning.

RSS 2.0