Vaniljhjärtan i långpanna
Igår var det äntligen dags för lite bakning! Jag har fått tips av en kompis på ett recept på en god kaka som enkelt bakas i en långpanna. Receptet kommer från Jennys matblogg och originalreceptet hittar du här.

Receptet på Jennys matblogg avslutas med texten "Blir helt galet saftig och med krispig toppen" och det stämmer verkligen. Det är en mycket god kaka som går snabbt och enkelt att göra. Det behövs heller ingenting till så som glass eller grädde. Så rekommenderar den varmt!
Recept på Vaniljhjärta i långpanna:
Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter.
