Polkagrisskålar

Igår firade vi en mycket trevlig nyårskväll med goda vänner. Efterrätten serverade vi i polkagrisskålar som vi hade gjort själva, ett kul och festligt inslag i middagen! Hur vi gjorde kan ni se nedan. 
 
Polkagrisskål med chokladmousse och lite bär. 
 
Första steget är att lägga ut polkagrisarna på en plåt. Vi använde oss av bakplåtspapper som kan återanvändas och då behövdes ingen olja. Måtta ungefär hur stor yta som behövs för att kunna skapa skålen. Vi använde oss av whiskey-glas och en ruta på 7x7 polkagrisar. 
 
Polkagrisarna redo för ugnen. 
 
Vi gjorde 3 skålar åt gången, se till så att de ligger på separata bakplåtspapper då det blir lättare när de ska läggas över glasen. 
Polkagrisarna ska värmas i ugnen, 150 grader i ca 6-7 min. Man får kolla och prova sig fram. 

Polkagrisarna värms och smälter samman i ugnen,150 grader, ca 6-7 min. 
 
Under tiden polkagrisarna ligger i ugnen kan man förbereda glasen som används som "form" till skålen. Vi penslade dem med lite matolja. 
 
Glasen redo för de varma polkagrisarna.
 
När polkagrisarna ser lagom mjuka ut tar man ut dem och med hjälp av bakplåtspappret vänder dem upp och ner över glasen. 
 
Lägg över polkagrisarna över glasen. Akta så att ni inte bränner er!
 
Jag tryckte till med grytvantar för att hjälpa till att forma skålarna ordentligt, och för att de inte skulle glida av glasen. Använd inte för mycket olja så blir det lättare, lagom är som vanligt bäst!
 
Hjälp till och forma polkagrisskålen medan den stelnar. 
 
Sen är det bara att dra bort bakplåtspappret och lyfta av skålarna från glasen. När de har svalnat helt så kan man fylla dem med något gott! 
 
Festliga skålar till nyårsefterrätten!
 
Festlig polkagrisskål med god chokladmousse och bär.
 
Med detta inlägg vill jag också passa på att önska ett riktigt gott nytt 2018!
Hoppas att året blir precis som ni vill ha det! 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Fru Söderbrings blogg

Bloggen kommer mest att fyllas av pyssel, handarbete och lite bakning.

RSS 2.0