Smarrig rabarber- och jordgubbspaj
Recept på smarrig rabarber- och jordgubbspaj
500 g rabarber
0.5 l jordgubbar
0.5 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 msk ljus sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Skär rabarbern i små bitar och dela jordgubbarna. Varva rabarber och jordgubbar i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över blandningen över rabarbern och jordgubbarna.
Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker i en skål. Skär smöret i småbitar och tillsätt dem. Rör ihop till en smulig massa. Tillsätt sirap, degen ska fortfarande vara smulig när den är klar.
Strö över degsmulorna i formen.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter.
Servera gärna med vaniljglass.
Jag glömde att ta kort på slutresultatet... men här kommer en bild på den ogräddade pajen 😃
Jag tycker att det är så lyxigt att kunna plocka in rabarber från trädgården, tyvärr har vi inga egna jordgubbar... vi får se om vi skaffar några plantor till kommande år. Men du kanske har? Annars går dem ju alltid att köpa. Hur du än skaffar dina jordgubbar och rabarber så hoppas jag att du får en god smakupplevelse! Lycka till med pajen.